Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

UEFA past censuur toe bij EK-beelden

  •  
15-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
low300.jpg
Plagende Duitse bondscoach alleen voor Nederlandse ogen bestemd?
De UEFA zou tv-beelden van het EK-voetbal manipuleren. Dat meldt NOS. Zo zou de scène in de wedstrijd Nederland-Duitsland waarin de Duitse bondscoach Löw een ballenjongen plaagt door de bal onder zijn arm weg te tikken, alleen voor Nederlandse ogen bedoeld zijn. De beelden zijn live tijdens het duel uitgezonden, maar zijn volgens Duitse media alleen in Nederland uitgezonden.
Volgens de Duitse kranten Bild en Stern doet UEFA dat om vooral een positief beeld te geven van het toernooi. Een ander incident, waarbij een supporter de Kroatische bondscoach Bilic een kus op zijn mond geeft, is juist niet uitgezonden.
Niet alle negatieve incidenten worden weggelaten. Tijdens de wedstrijd Italië – Kroatië gooiden supporters meermalen vuurwerk op het veld en dat was ook te zien op tv.
De Europese voetbalbond heeft de regie over de camera’s die de wedstrijden registreren. De omroepen die de wedstrijd uitzenden hebben geen invloed op de wedstrijdregistratie.
Foto: NOS

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.