Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uitbreiding wet om geweld tegen vrouwen in VS tegen te gaan

  •  
04-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
5923103544_27a0feb049_z
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een amendement aangenomen waardoor de wet die is bedoeld om vrouwen te beschermen tegen huiselijk geweld, wordt uitgebreid. De maatregel in zijn huidige vorm voorziet alleen in het afnemen van vuurwapens en het intrekken van de wapenvergunning van mannen die getrouwd zijn met het slachtoffer, mannen die met het slachtoffer samenwonen, mannen die samen een kind hebben met het slachtoffer of ouder of voogd van het slachtoffer zijn. Aan dit rijtje wordt in de nieuwe wet stalkers en voormalige dating partners aan toegevoegd. Volgens een lobbygroep die voor wapenregulering pleit, is de dader in de helft van de gevallen iemand met wie het slachtoffer een of meerdere keren een date heeft gehad.
De National Rifle Association (NRA) en een aantal Republikeinen zien in de poging huiselijk geweld terug te dringen vooral een manier om hun zo vurig beleden passie voor vuurwapens in te dammen. Een woordvoerder van de NRA vindt “dat de kwestie politiek wordt gemaakt om zo een rookgordijn op te trekken voor een agenda van vuurwapenregulering.” Onzin, zegt de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. “Er zou niets partijdig of politiek moeten zijn aan het beëindigen van huiselijk- en seksueel geweld, dat inmiddels een op de drie vrouwen overkomt tegenwoordig”.
Cc-foto: Pia Kristine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.