36

Uitgeprocedeerden verlaten tentenkamp bij Ter Apel toch

Update: Asielzoekers mogen van IND nieuw asielverzoek indienen

De uitgeprocedeerde Somaliërs die in een tentenkamp bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel bivakkeren, weigeren te vertrekken. Dat meldt de NOS. Burgemeester Kompier van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, had de asielzoekers tot 14.00 uur donderdagmiddag de tijd gegeven om het tentenkamp af te breken. De asielzoekers protesteren tegen hun uit


De uitgeprocedeerde asielzoekers kamperen sinds Tweede Kerstdag bij de ingang van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Ze protesteren tegen hun geplande uitzetting, omdat ze in Somalië niet veilig zouden zijn.

Inmiddels hebben zo’n 40 tot 45 mensen zich op het tentenkamp verzameld. De leider van de groep zei tegen de NOS dat de Somaliërs niet van plan zijn om weg te gaan. Hij is wel bang dat de politie komt, maar zei ook dat ze dan met z’n allen naar de gevangenis gaan. “Daar is het lekker warm, dat is beter dan hier.”

Burgemeester Kompier ontkent in het NOS Radio 1 Journaal dat de politie het kamp gaat ontruimen en zegt dat ze geen idee heeft wat er verder gaat gebeuren.

Update 21.45

De veertig Somaliërs die bij asielzoekerscentrum Ter Apel een tentenkamp hadden opgericht, zullen donderdagavond nog vertrekken. Dat meldt NOS.
NOS schrijft:

De Somaliërs nemen het aanbod van de IND aan om een nieuw asielverzoek in te dienen. Burgemeester Kompier had eerder gezegd het kamp niet te zullen ontruimen. Wel maakte ze zich zorgen over de veiligheid van de Somaliërs en hoopte ze dat de demonstranten uit zichzelf zouden vertrekken.

Lees meer bij de NOS: Somaliërs Ter Apel weigeren te vertrekken

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (36)