Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uitgesproken: Shell verdedigt desastreus beleid Nigeria

  •  
17-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
shell_300_01.jpg
Vice-president milieuzaken Allard Castelein: 'Als wij weg gaan, komt er gewoon een ander'
Dow Jones gooit de Nederlandse oliegigant uit het prestigieuze overzicht van duurzame bedrijven, vanwege de milieuschade in Nigeria
Shell ligt al jaren onder vuur voor zijn optreden in Nigeria. Lekkende olieleidingen. Brandende gasfakkels. De olievervuiling in Nigeria duurt al tientallen jaren en is in verhouding een veel grotere olieramp dan die bij de Golf van Mexico. Milieu en mens zijn de dupe. De Brits-Nederlandse oliemaatschappij is vanwege Nigeria uit de duurzaamheidsindex van Dow Jones gestoten, zo meldt het Financieele Dagblad vandaag. Shell is daarnaast door Milieudefensie en vier Nigeriaanse boeren en vissers voor de Nederlandse rechter gedaagd.
In Uitgesproken VARA komen de advocaat Michel Uiterwaal en Nnimmo Bassey, voorzitter van de zusterorganisatie van Milieudefensie in Nigeria aan het woord.
Bij hoge uitzondering reageert Shell in de studio: Vice-president milieuzaken Shell International,  Allard Castelein, verdedigt het beleid van Shell.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.