Laatste update 13:15
79

Discrimineren geen probleem voor uitzendbureaus Amsterdam

Dat het gebeurt weten we al langer, maar nu is daar een undercover onderzoek dat reeds gepresenteerde feiten nog eens benadrukt: discriminatie op de arbeidsmarkt is geen probleem. Althans, voor werkgevers/ uitzendbureaus niet. Actiegroep Doetank Peer belde met zestien grote en kleinere Amsterdamse uitzendbureaus en deed zich voor als evenementenorganisatie Holland Danst. Voor een festival waren ze zogenaamd opzoek naar uitzendkrachten. Er was maar één voorwaarde: het personeel moest wit zijn. De uitkomst: driekwart van de ondervraagde bureaus ging daar zonder pardon of vragen in mee.

“De resultaten ­komen overeen met een landelijk ­onderzoek uit 2011, maar we hadden verwacht dat het juist in Amsterdam minder makkelijk zou gaan”, zegt Lyle Muns, voormalig voorzitter van de jongerenafdeling van GroenLinks. “Uit de reacties merkten we dat zij de vraag veel vaker krijgen.”

Muns stond nog het meest te kijken van de vanzelfsprekendheid en de ‘grapjes’ die gemaakt werden:

Een uitzendbureau zei het verzoek ‘logisch’ te vinden; een ander bureau grapte dat Sylvana Simons er niet achter mocht komen. Weer een ander antwoordde bijna geroutineerd: ‘Dan laten we Turken en Marokkanen wel solliciteren, maar filteren we ze er ­later gewoon uit’.

Welke uitzendbureaus discrimineren houdt Doetank Peer geheim. Hoewel de uitzendbureaus verantwoordelijk zijn, wil de organisatie een groter maatschappelijk probleem aankaarten. “ Dat wij dit blijkbaar normaal zijn gaan vinden.”

Eerder verscheen op Joop: Zwart op wit: Uitzendbureaus discrimineren

Geef een reactie

Laatste reacties (79)