6

Uitzendbureaus gooien privacy werkzoekenden te grabbel

Randstad maakt notitie van 'hoofddoekdraagsters' … Adecco stuurt onrechtmatig paspoortkopieën naar opdrachtgevers ... CBP: identiteitsfraude en oneerlijke selectie in de hand gewerkt

De uitzendbureaus sturen kopieën van paspoorten in een te vroeg stadium naar werkgevers, waardoor zij op basis van foto en nationaliteit hun uitzendkracht kunnen selecteren. Ook noteerde Randstad wanneer een werkzoekende een hoofddoekje draagt. De Volkskrant meldt dit op basis van onderzoek van het College bescherming persoonsgegevens (CBP).

De uitzendbureaus verzamelen de identiteitsgegevens gelijk bij het intakegesprek, maar zouden dit pas moeten doen als er werk voor hem of haar gevonden is. Hieraan kleven twee gevaren. Ten eerste kan het onnodig bewaren van ID-bewijzen identiteitsfraude in de hand werken. Zelfs met een kopietje van een paspoort kan iemand de identiteit van een ander aannemen. Als dat jouw identiteit is, dan is het “haast niet te bewijzen dat jij dat niet bent”, zegt voorzitter Jacob Kohnstamm van het CBP. En ten tweede staan op het ID-bewijs ook je nationaliteit en foto, waardoor bedrijven ook daarop zouden kunnen selecteren. Iets waar werkzoekenden zich misschien nog wel eerder zorgen over zouden maken. 

Hoofddoekjes

Ook werd na een steekproef bij Randstad in twaalf gevallen geconstateerd dat het dragen van een hoofddoek geregistreerd werd. Randstad zegt dat dit een uitzondering was. Alle vestigingen zijn daar inmiddels mee gestopt en ‘de interne controles zijn aangescherpt’.

Sommige medewerkers van Randstad noteerden ook medische gegevens, zoals de reden van ziekmelding van uitzendkrachten. 

‘Vroegtijdige registratie identiteitsgegevens nodig door wet’ 

Wat betreft de paspoortkopieën zeggen de uitzendbureaus eigenlijk niet anders te kunnen doen dan deze direct na een intake opslaan. Zodra een uitzendkracht aan het werk gaat, moet het arbeidsbureau voor de Wet op de loonbelasting een kopie van het identiteitsbewijs bewaren. Randstad verklaart: 

“Het is onwerkbaar om dat op dat moment snel voor elkaar te krijgen. Het CBP zegt: laat de werknemers hun kopie dan maar uploaden. Maar hoe weten wij dan zeker dat ze niet frauderen?”


Ook directeur Jurriën Koops van uitzendbrancheorganisatie ABU zegt dat de privacyregels ouderwets zijn, gemaakt voor een minder gespannen arbeidsmarkt, waarin je de tijd hebt rustig te solliciteren, met het bedrijf te praten en daarna hun formulieren in te leveren. De branche zoekt hiervoor naar een oplossing met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Nog zo’n 6 werkzoekenden per vacature

Het Centraal Bureau voor de Statistiek presenteert donderdagochtend cijfers waaruit blijkt dat de werkloosheid in oktober ongeveer gelijk is gebleven. Daarvoor daalde de werkloosheid al enkele maanden licht. Op dit moment zitten er 627.000 mensen zonder werk, 8 procent van de beroepsbevolking. Per beschikbare vacature zijn er nog altijd nog zo’n 6 werkzoekenden.  

Geef een reactie

Laatste reacties (6)