Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uma Thurman maakt beelden openbaar van Kill Bill-crash in Weinstein #MeToo-zaak

  •  
06-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-02-06 om 11.23.05
Lange tijd hield actrice Uma Thurman zich stil in de MeToo-zaak rond Harvey Weinstein. Thurman heeft in het verleden samengewerkt met Weinstein, haar stilte werd dan ook door velen bevraagd. Afgelopen weekend verscheen er in de New York Times dan toch haar verhaal. En wat voor één.
In de opening van het artikel worden er geen doekjes om gewonden. “Ja, Uma Thurman is kwaad. Ze is verkracht. Ze is seksueel misbruikt. Ze is verminkt door heet staal. Ze is verraden en onder vuur genomen door hen die zij vertrouwde.” Thurman vertelt aan journalist Maureen Dowd niet alleen over de keren dat Weinstein haar seksueel misbruikte, maar ook over hoe ze bijna haar leven verloor, op de set, achter het stuur, tijdens het filmen van de film Kill Bill. Die beelden heeft ze nu vrij gegeven.
Thurman voelde zich niet comfortabel om in de auto te rijden, nadat haar ter ore was gekomen dat de auto van een schakelbak omgebouwd was tot een automaat en misschien niet zo goed zou werken. Ze wilde dat haar stuntman de scène zou doen. Onder druk van Quentin Tarantino zou ze uiteindelijk de scène toch hebben opgenomen.
Quentin kwam mijn trailer in en hij wilde geen nee horen, net als de meeste regisseurs. Hij was furieus omdat ik hun veel tijd kostte. Maar ik was bang. Hij zei: ‘Ik beloof je dat de auto prima werkt. Het is een recht wegdeel. Rij minimaal 40 mijl per uur (65 km) anders wappert je haar niet op de juiste manier, anders zorg ik ervoor dat je het nog een keer moet doen’.
Thurman liep permanente nek- en kniebeschadigingen op. Vanzelfsprekend wilde ze de beelden van het ongeluk inzien, maar productiemaatschappij Miramax weigerde. Alleen als ze een contract zou ondertekenen waarin Miramax gevrijwaard zou worden, zou ze de beelden krijgen.
Harvey heeft me misbruikt, maar dat heeft me niet gedood. Wat me echt greep bij het auto-ongeluk is dat het zo’n goedkope actie was. Ik was op dat punt al door zoveel ringen van vuur gesprongen.
Na vijftien jaar ging regisseur Quentin Tarantino uiteindelijk toch overstag en kreeg Thurman de beelden. In haar Instagrampost benadrukt ze dat ze Tarantino en Weinstein niet beschuldigt van opzet, maar wel van nalatigheid.
Een bericht gedeeld door Uma Thurman (@ithurman) op 5 Feb 2018 om 10:15 (PST)

Meer over:

#metoo, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.