Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Unicef komt met voedselhulp voor hongerige Britse kinderen

  •  
16-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
schoollunch

© cc-foto: Casey Lehman

Voor het eerst in zijn 70-jarige geschiedenis zet Unicef een actie op touw om hongerige kinderen in het Verenigd Koninkrijk te voeden. Het kinderfonds van de VN trekt 25.000 pond uit, zodat scholen in het Londense district Southwark hun leerlingen tijdens de kerstvakantie een ontbijt kunnen voorschotelen.
Het onderzoeksbureau YouGov stelde in mei van dit jaar vast dat er 2,4 miljoen Britse kinderen opgroeien in gezinnen waar voldoende eten geen vanzelfsprekendheid is. In oktober waren er 900.000 Britse kinderen aangemeld voor gratis schoolmaaltijden.
“Het is een schande dat Unicef te hulp moet schieten om de hongerige kinderen in ons land te voeden”, meent Angela Rayner van Labour. “We zijn een van de rijkste landen van de wereld. Onze kinderen zouden niet afhankelijk moeten zijn van humanitaire organisaties die normaal in oorlogsgebieden en bij natuurrampen te hulp schieten.
cc-foto: Casey Lehman
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.