Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Unilever, geef gedupeerden gratis waspoeder!'

  •  
13-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wasmiddel300.jpg
Door prijsafspraken hebben consumenten jarenlang te veel betaald, de Consumentenbond roept op tot actie
De Consumentenbond roept Unilever op gratis waspoeder uit te delen. Het bedrijf maakte in het geheim prijsafspraken met andere producenten, waardoor de prijs jarenlang te hoog is geweest.
De Europese Commissie heeft inmiddels wasmiddelenproducent Unilever en Procter & Gamble een forse boete opgelegd. Unilever moet 104 miljoen euro betalen, Procter & Gamble 211 miljoen.
Het is goed dat deze bedrijven beboet worden, meent de Consumentenbond, maar de gedupeerde consument heeft hier niets aan. Collectieve schadevergoeding vorderen in geld is in Nederland niet mogelijk. Individueel schade verhalen wel, maar dat is moeilijk en erg kostbaar. Daarom roept de Consumentenbond Unilever op gratis waspoeder uit te delen.
Bart Combée, directeur van de Consumentenbond:
‘Dit is het zoveelste voorbeeld dat door prijsafspraken consumenten gedupeerd worden. Het is goed dat deze producenten een boete krijgen, maar consumenten, die te veel betaalden, krijgen niets. We roepen de producenten op om hiertoe het initiatief te nemen.’
cc-foto: Mooste

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.