Laatste update 17:59
16

Universiteit Brussel door het stof voor seksistisch kledingvoorschrift

De ULB universiteit in Brussel heeft zijn excuses aan moeten bieden nadat studenten een mail was verstuurd waarin gesuggereerd werd dat vrouwelijke studenten een laag uitgesneden topje droegen naar hun afstudeerceremonie.

De Université libre de Bruxelles plaatste de verontschuldiging op hun Facebookpagina nadat de email met het seksistische kledingvoorschrift online begon te circuleren.

In de email werd de vrouwen van de medische faculteit aangeraden dat het ‘vanuit een esthetisch perspectief de voorkeur geniet wanneer jonge vrouwen een jurk of rok dragen met een mooi decolleté’. Kennelijk was er bij de mannelijke promovendi geen lichaamsdeel wat vanuit een esthetisch perspectief tentoon gespreid moest worden. Zij mochten, zo werd er in een bijzinnetje vermeld, gewoon een pak aan.

Een screenshot van de email werd gepost op Facebook en kreeg meer dan 600 boze reacties, waarbij velen het voorschrift als seksistisch ervoeren.

‘Is dit een grap? Ze zijn afgestudeerd in de geneeskunde en we vragen ze om hun borsten te laten zien?’ vroeg een van de mensen die een bericht achterliet.

Een ander schreef: ‘De jurk daar kan ik nog inkomen maar ‘een mooi decolleté’ 😂😂😂  Je bent net gepromoveerd, maar wat kan ons het schelen, laat je tieten zien.’

Pas toen de ophef over het kledingvoorschrift groeide, en La Parisienne er een stuk over schreef, plaatste de universiteit hun ‘welgemeende excuses’ op Facebook en Twitter. ‘De instructies over de kleding van de jonge afgestudeerden komen niet overeen met de waarden van de ULB en deze faculteit’ schreven ze.

Foto: CC Countries in colors

Geef een reactie

Laatste reacties (16)