18

Universiteit Groningen neemt Vindicat bestuursbeurs af

Studentenvereniging Vindicat is zijn bestuursbeurs voor dit jaar kwijt. Dat meldt de NOS. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool hebben de beurs opgeschort naar aanleiding van het wangedrag van corpsleden.

In maart van dit jaar trok een vrouwelijke studente aan de bel wegens ernstig seksisme binnen de Groningse studentenvereniging. In mei maakte het Openbaar Ministerie bekend een corpslid te vervolgen wegens zware mishandeling tijdens de ontgroeningsperiode in 2016. Een aan Vindicat gelieerde roeivereniging organiseerde deze maand nog een ‘Slet van het Seizoen’ verkiezing en deze week kwam Vindicat weer in het nieuws omdat corpsleden zich zouden hebben misdragen in een restaurant. En dat was allemaal alleen nog dit jaar.

De RUG en de Hanzehogeschool hebben weinig manieren waarop zij tegen het corps kunnen optreden. Feitelijk is het intrekken van de beurs de enige maatregel die zij kunnen treffen. Dat is bij dezen dan ook gebeurd. De RUG laat weten dat er voor dit jaar nog niets was uitbetaald aan de bestuursleden.

cc-foto: Van der Laan

Geef een reactie

Laatste reacties (18)