Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Update] Berlusconi verliest lokale verkiezingen

  •  
16-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
berlysconi300-1.jpg
Seks- en corruptieschandalen hebben geloofwaardigheid van de Italiaanse premier aangetast
[Update] Bij de lokale verkiezingen in elf Italiaanse regio’s is premier Silvio Berlusconi zwaar aan het verliezen, zo meldt de NOS. Berlusconi’s partij Volk van de Vrijheid dolf het onderspit in grote steden als Turijn, Bologna en zelfs in zijn thuisstad Milaan. Daar gaat de linkse tegenkandidaat aan de leiding voor het burgemeesterschap.
Maandag vonden in elf Italiaanse provincies lokale verkiezingen plaats. Voor het eerst sinds twintig jaar leek het mogelijk dat Berlusconi’s partij de macht in Milaan zal verliezen. Oorzaak: De minister-president wordt verdacht van corruptie, machtsmisbruik en van het hebben van betaalde seks met een (destijds) minderjarige prostituee.
De verkiezingen leken een heuze populariteitstest voor de minister-president te worden. zijn populariteit staat sinds 2008 op een dieptepunt. Slechts dertig procent van de Italiaanse bevolking is tevreden met Berlusconi.
cc-foto: Alessio

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.