26

Update Instagram: wij gaan uw foto’s toch niet verkopen

Fotowebsite reageert op ophef rond nieuwe gebruiksvoorwaarden

De kritiek op privacywijzigingen bij foto-app Instagram is aangekomen. Een dag nadat de nieuwe gebruiksvoorwaarden online kwamen, is aangekondigd dat ze zullen worden aangepast. Oprichter Kevin Systrom benadrukt dat Instagram geen eigenaar wordt van de foto’s. ‘We respecteren dat jullie foto’s, jullie foto’s zijn.’

Update woensdag
“We nemen alle feedback en verhalen in de pers door en gaan specifieke delen van de voorwaarden aanpassen om duidelijk te maken wat er gebeurt met jullie foto’s”, schrijft Systrom in een brief.

Instagram laat weten dat er met de nieuwe voorwaarden niets gaat veranderen aan de eigendomsrechten van foto’s. Dat meldt de Volkskrant.

Eerder
Grote ophef op het web over Instagram. De maker van fotobewerkingsapplicaties voor de smartphone heeft zijn voorwaarden zo aangepast dat gebruikers feitelijk de zeggenschap over hun foto’s verliezen. Vanaf 16 januari kan de fotodienst, die eigendom is van Facebook, foto’s zonder toestemming doorverkopen aan derden, bijvoorbeeld om in reclames te gebruiken.

Op verschillende tech-websites zijn al instructies verschenen om foto’s uit Instagram te downloaden om ze te behouden en vervolgens het account bij de dienst op te heffen. Dat meldt onder andere de Volkskrant dinsdag. 

Instagram laat weten:

Onze community is flink gegroeid sinds we onze eerste gebruiksvoorwaarden schreven. Om de voorwaarden up-to-date te maken voor de miljoenen gebruikers van Instagram, brengen we nieuwe versies van onze privacy- en servicevoorwaarden

NOS: Ophef om voorwaarden Instagram
Volkskrant: Instragram gaat foto’s ongevraagd doorverkopen

Foto-cc: Johny Mip

Geef een reactie

Laatste reacties (26)