10

&… Update: Lichaam Arafat wordt opgegraven

Oud-PVV-Statenlid dood gevonden ... Franse homo's mogen volgend jaar trouwen ... Europees Parlement verwerpt ACTA ... Nieuwe WOB probleem voor klokkenluiders ... Peru roept noodtoestand uit ... Zeemeerminnen bestaan niet

Meer nieuws van vandaag


Update Het lichaam van Yasser Arafat wordt opgegraven, op advies van een commissie die onderzoek doet naar de doodsoorzaak van de Palestijnse oud-president. President Abbas neemt het advies over. De voormalige leider van de Palestijnen Yasser Arafat zou mogelijk vergiftigd zijn met het radioactieve polonium. De exacte doodsoorzaak van de Palestijnse leider Yasser Arafat, inmiddels acht jaar geleden, is tot op de dag van vandaag een mysterie. Al Jazeera meldde vandaag een mogelijke doorbraak. (Al Jazeera/NRC/NOS)

In een bos bij Zeist is vanmorgen het lichaam gevonden van voormalig PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer (49). De politie heeft dit bevestigd. Hij werd sinds maandag vermist. De PVV’er legde onlangs zijn functie neer, nadat bekend werd dat zijn vrouw voor miljoenen fraude zou hebben gepleegd. (NRC)

Het internationaal handelsverdrag tegen namaak en internetpiraterij gaat niet gelden voor de Europese Unie. Het Europees Parlement (EP) verwerpt morgen met grote meerderheid het uiterst omstreden zogeheten ACTA-verdrag. Dat bleek dinsdag tijdens het debat over ACTA in het EP in Straatsburg. (De Morgen)

In Frankrijk zullen homo’s en lesbiennes volgend jaar kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat heeft premier Jean-Marc Ayrault gezegd. Daarmee bevestigt hij een verkiezingsbelofte van president François Hollande. (De Redactie)

De nieuwe Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) kan een probleem worden voor klokkeluiders. Het schenden van de voorwaarden voor het krijgen van informatie middels de wet, wordt in de toekomst mogelijk bestraft met een jaar cel. Universitair docent bestuursrecht Aline Klingenberg vreest dat klokkenluiders het door deze maatregel moeilijk krijgen. (NU.nl)

De Peruaanse autoriteiten hebben de noodtoestand afgeroepen in enkele noordelijk provincies. Daar kwamen drie mensen om het leven bij protesten tegen een omstreden mijnbouwproject. Het is de tweede keer in enkele weken dat de noodtoestand van kracht wordt. (France24, Engels)

Er is geen bewijs dat zeemeerminnen echt bestaan. Dat heeft de National Ocean Service, een wetenschappelijk instituut van de Amerikaanse overheid, verklaard nadat een tv-show bij het publiek voor verwarring had gezorgd. Een aantal kijkers heeft het programma ‘Mermaids: The body found’ op Animal Planet  verward met een documentaire. (Volkskrant)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)