Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Update: Luchtruim tot nader order gesloten

  •  
17-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
kathedraal.jpg
Tweede nacht rustig verlopen op Schiphol... IJslandse vulkaan spuwt nog steeds as
Het Nederlandse luchtruim blijft tot nader order, maar zeker tot zaterdagavond acht uur gesloten. Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat gemeld. Met de aanhoudende weeromstandigheden blijft de vulkanische as uit IJsland langer boven het Europese vasteland hangen, waardoor het niet veilig is om te vliegen, zo meldde de inspectie.
Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de vulkanische as uit IJsland door de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland blijft. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslisten gezamenlijk het luchtruim tot nader order gesloten te houden. Dat meldt Trouw zaterdag.
Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 dicht. Vliegen door een aswolk is onder meer gevaarlijk omdat de motoren van een toestel kunnen uitvallen. Tweede nacht op Schiphol rustig verlopen
De tweede nacht sinds de sluiting van het luchtruim door de vulkaanuitbarsting op IJsland is op Schiphol rustig verlopen. Ongeveer 1500 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op de luchthaven, liet een woordvoerster zaterdagochtend weten.
De vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer in IJsland stoot zaterdag opnieuw een enorme wolk van rook en as uit. In vergelijking met de afgelopen dagen is de vulkaan niet minder actief geworden, meldt de meteorologische dienst in IJsland. De wind staat in zuidelijke richting, waardoor de aswolk zich naar het Europese continent beweegt.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.