114

[update met Rutte] De Jager verlaagt benzine-accijns niet: ‘Koop een zuinige auto’

Ook Rutte ziet accijnsverlaging niet zitten... Benzineprijs op recordhoogte... Verschil met omliggende landen loopt op... Minister De Jager niet van plan accijns te verlagen...

Weggebruikers kunnen de hoge benzineprijs deels ondervangen door een zuinige auto aan te schaffen of te leasen via de werkgever. Dat zei minister Jan Kees de Jager van Financiën vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Vandaag evenaarde de benzineprijs het hoogste niveau ooit.

De Jager wees erop dat hij zich in het vorige kabinet als staatssecretaris van Financiën heeft ingezet om de zuinige auto te stimuleren. Zulke auto’s leveren een voordeel op aan de pomp omdat ze zuinig zijn en zijn voordelig omdat de overheid de aanschaf stimuleert, aldus de bewindsman.
Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken noemde de hoge prijs voor brandstof vervelend, maar hij kan er niets tegen doen. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van ongeoorloofde prijsafspraken in de branche. De kale benzineprijs is vergelijkbaar met die in andere landen.

Het verlagen van de accijns op benzine kan volgens Verhagen niet aan de orde zijn. Dat zou betekenen dat op andere onderdelen meer belasting geheven moet worden en daar wil Verhagen niet aan.

Volkskrant: De Jager: Zuinige auto oplossing hoge benzineprijs

cc-foto: Ravi1974

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (114)