Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Update] NAVO erkent doden burgers in Libië

  •  
18-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
ANP-Libië_navo_aanval_op_rebellen300.jpg
Eerder gaf bondgenootschap ook toe per ongeluk de rebellen te hebben beschoten
De NAVO heeft zondagavond toegegeven dat er burgerdoden zijn gevallen bij een aanval van het bondgenootschap op de Libische hoofdstad Tripoli eerder op de dag. Dat meldt De Pers. Oorzaak kan het falen van een wapensysteem zijn geweest.
Update
De Libische regering beschuldigde de NAVO er al eerder van negen burgers te hebben gedood bij luchtaanval op het oostelijk deel van de hoofdstad. 18 anderen raakten gewond, meldde een zegsman van de regering.
Een BBC-verslaggever zag hoe reddingswerkers en burgers bezig waren slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Minstens twee lijken werden uit het puin gesleept, aldus De Pers.
Eerder
Vliegtuigen van de NAVO hebben op 16 juni bij de stad Brega de Libische opstandelingen onder vuur genomen. Dat heeft de NAVO zaterdag in een verklaring erkend, zo meldt de Volkskrant. De NAVO zei dat bij de luchtaanvallen voertuigen van de Libische oppositie zijn geraakt, aldus de Volkskrant. Het incident had plaats in een zone waar de opstandelingen in gevecht waren met troepen van dictatot Muammar Khadaffi. Het is niet bekend of door de luchtaanvallen van de NAVO doden of gewonden zijn gevallen.
Ook in april raakten voertuigen van de opstandelingen verwoest door beschietingen door de NAVO (foto).
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.