19

[Update] Ouwehand toch nummer twee op PvdD-kandidatenlijst

Op het partijcongres heeft een meerderheid van aanwezige leden Esther Ouwehand op de lijst gestemd. Eerder was zij om onbekende reden gepasseerd

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand is op het congres van de Partij voor de Dieren toch op nummer 2 op de kandidatenlijst voor de parlementsverkiezingen gezet. Binnen de partij ontstond grote ophef toen Ouwehand helemaal voor de lijst werd gepasseerd. Van de aanwezige leden stemden 184 voor Ouwehand, 140 stemden tegen.

Statenlid Peter van Poelgeest diende op het congres van de Partij voor de Dieren (PvdD) een voorstel in om Ouwehand weer op de tweede plaats van de kieslijst te plaatsen. Als dat niet was gelukt, had hij een scheuring in de partij niet uitgesloten.

Partijleider Marianne Thieme heeft nog niet op de kwestie gereageerd. Het congres wordt achter gesloten deuren gehouden. Veel leden zijn het daar ook niet mee eens.

Een derde punt dat de partij splijt zijn de dubbelfuncties in de partij, zoals die van partijvoorzitter en fractievoorzitter Marianne Thieme. (NOS)

Bekijk ook: PvdD’ers willen open partij

Geef een reactie

Laatste reacties (19)