8

Update: Poetin en Medvedev klimmen naar meerderheid

Update: Kiescommissie: Verenigd Rusland nu 50,6 procent van de stemmen... Partij verliest fors bij parlementsverkiezingen...

Update 7.00: De partij van de Russische president Dmitri Medvedev en premier Vladimir Poetin, Verenigd Rusland, heeft flink moeten inleveren bij de parlementsverkiezingen zondag. Eerder werd op basis van de exitpoll bericht dat de partij gezakt was naar 48,5 procent van de stemmen. Poetin zou opzoek moeten gaan naar een partner voor een coalitie, maar de kiescommissie heeft maandagochtend laten weten dat Verenigd Rusland opgeklommen is naar 50,6 procent van de stemmen. Een meerderheid.

Veel Russische kiezers hebben het idee buitenspel te zijn gezet, onder meer omdat Poetin en Medvedev onderling hadden afgesproken van baan te zullen wisselen.

De verkiezingen verliepen niet zonder de nodige opstootjes. Er vonden veel arrestaties plaats, er kwamen veel fraudemeldingen binnen en er zijn diverse internetaanvallen gepleegd op kritische websites. Diverse Kremlin-kritische websites gingen hierdoor plat, waaronder de radiozender Echo Moskou.

Volkskrant: Poetin en Medvedev afgestraft in verkiezingen

Geef een reactie

Laatste reacties (8)