103

[update] Verzet illegalenjacht groeit

Met verslag Nieuwsuur... Goed voorbeeld doet volgen: Na Amsterdam weigeren burgemeesters in zeven andere steden Leers' illegalenquotum te handhaven

Minister Leers en Opstelten willen dat de politie dit jaar nog zo’n 4800 illegalen oppakt om deze vervolgens uit te kunnen zetten. Een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer wilde na bekendmaking van de afspraken onmiddellijk opheldering. Voorheen werden alleen criminele illegalen opgepakt, maar de ministers willen nu dat íedereen wordt ingerekend. Eerder werd bekend dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan de eis van Leers en Opstelten niet zal inwilligen. De burgemeesters van Utrecht, Den Haaf, Groningen, Almere, Leeuwarden en Rotterdam volgen zijn voorbeeld.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Critici vrezen dat de maatregel van de ministers willekeur in de hand werkt. Iedereen die er niet uitziet als een autochtone Nederlander zou voor een niet legaal in Nederland verblijvende persoon door kunnen gaan. PvdA, SP, D66 en ChristenUnie verzetten zich tegen het beleid omdat ze bang zijn dat de zwakste illegalen als eerste het slachtoffer worden.


Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (103)