Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Utrecht laat inwoners bezuinigingen voorstellen

  •  
07-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
benwutrecht_300.jpg
Top 10 wordt voorgelegd aan gemeenteraad
Het stadsbestuur van Utrecht (GroenLinks, PvdA en D66) start een website waar bewoners suggesties kunnen doen voor bezuinigingen. De populairste maatregelen worden behandeld in de gemeenteraad.
De Volkskrant schrijft: 
Op een in april te lanceren site kunnen bewoners besparingsvoorstellen plaatsen en die van elkaar aanvullen (…). ‘Er kan een toptien uitkomen van voorstellen waarvan het college zegt: dat kan echt niet. Stel bijvoorbeeld dat er wordt geopperd: stop maar met alle cultuuruitingen. Maar we hebben vertrouwen in onze stad’, zegt wethouder Jeroen Kreijkamp (D66).  De voorstellen worden dus beschouwd als een niet bindend advies. Kreijkamp: ‘Maar als op sommige ideeën veel wordt gestemd, kun je die niet zomaar naast je neerleggen.’
Utrecht is overigens niet de eerste gemeente die de bewoners betrekt bij het voorstellen van bezuinigingen. Eind vorig jaar lanceerde bijvoorbeeld Eindhoven een soortgelijke website waar honderden ideeën werden ingezonden. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.