8

Utrechter sleept Pokémon de Top2000 in

"Gotta catch 'em all" dankzij facebookactie in de muzikale eindejaarslijst

Wisse ten Bosch uit Utrecht vond dat het aanbod in de jaarlijkse Top 2000 wel eens wat verruimd mocht worden. In plaats van de geijkte nummers als ‘Bohemian Rhapsody’ of de huidige favoriet voor de topnotering ‘Imagine’, wilde hij ‘Gotta Catch ‘em All’ in de lijst. Dankzij een oproep op Facebook en tienduizenden enthousiastelingen is dat nu gelukt.

Opmerkelijk, want het nummer van Jason Paige is niets minder dan de theme song van een tekenfilm: Pokémon. Op een speciaal hiervoor geopende facebookpagina schreef Ten Bosch: 

Het belangrijkste muziekevenement van het jaar komt er weer aan: de Radio 2 Top 2000! In deze lijst der lijsten staan de populairste platen aller tijden. Er is alleen één probleem: de Pokémon Theme Song heeft er tot nu toe nooit in gestaan! En dat terwijl dit nummer vanaf de eerste noten bij een hele generatie een gevoel van nostalgie en geluk teweeg brengt, en uit volle borst wordt meegezongen. Dit kan zo niet langer: in 2015 gaat Pokémon debuteren in de Top 2000! 

Het idee is als volgt: zet jezelf op attending bij dit evenement en nodig TEN MINSTE 10 vrienden uit, en iedereen die ooit Pokémon heeft gekeken. Dit moet viral gaan anders komen we er niet! Zodra de stembussen open gaan op 20 november vult iedereen bij de vrije keus in:

Jason Paige – Gotta Catch ‘em All 

Deze ietwat obscure artiest is de enige echte zanger van de klassieker, en verdient daarom een plekje in de Top 2000! Dus deel dit event, stem op Jason en geniet in december van dit ultieme jeugdsentiment op Radio 2!

Tienduizenden mensen gaven gehoor aan de oproep en woensdag bleek na een check op de site staatieindetop2000.nl dat het Ten Bosch gelukt is. Welke plek het nummer zal krijgen in de lijst is nog onduidelijk. Op 16 december wordt de definitieve Top 2000 bekendgemaakt.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)