Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vaccinatiebewijs krijgt houdbaarheidsdatum, booster nodig voor QR-code

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
397 keer bekeken
  •  
Illustratief: 1G, 2G of 3G

© ILLUSTRATIEF - Een mobiele telefoon met de CoronaCheck app. Het demissionaire kabinet wil het mogelijk maken dat mensen in de 2G-aanpak alleen een QR-code krijgen na een vaccinatie (Gevaccine

Het corona-vaccinatiebewijs krijgt een aflopende houdbaarheidsdatum. Dat meldt Nu.nl na bevestiging van het ministerie van Volksgezondheid. De QR-code na een vaccinatie is in Nederland op dit moment nog onbeperkt geldig, terwijl er inmiddels voldoende bewijs is dat de werking van de vaccins na verloop van tijd afneemt.
Binnen de Europese Unie geldt vanaf februari wel een einddatum voor het vaccinatiebewijs, namelijk negen maanden na de tweede prik, of de eerste in het geval van het Janssen-vaccin. Wie na die termijn nog een geldige QR-code wil hebben, zal een boosterprik moeten halen. Volgens demissionair gezondheidsminister De Jonge zal ook Nederland die kant op bewegen, maar wat de precieze houdbaarheidsdatum wordt, is op het ministerie nog onderwerp van discussie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.