Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vaccins genoeg in Culemborg maar GGD kan priklocatie niet vinden

  •  
02-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
BRITAIN - HEALTH - VIRUS - VACCINE

© Pharmacist Naeem Khazee dilutes a vial of Pfizer/BioNTech Covid-19 vaccine before doses are drawn to be adminstered at a vaccination centre set up at Thornton Little Theatre managed by Wyre C

In Culemborg blijven mogelijk honderden coronavaccins ongebruikt op de plank liggen, omdat er via het callcenter van de GGD geen afspraak gemaakt kan worden. Dat meldt Omroep Gelderland. De priklocatie wordt bij het landelijke afsprakencentrum niet opgemerkt.
De komende twaalf dagen kunnen er 300 vaccins per dag extra worden gezet omdat er minder van de Pfizer-vaccins gebruikt wordt,  dan waar rekening mee gehouden was. Om die reden deed de GGD een oproep aan 85-plussers om snel een afspraak te maken. Maar wie vervolgens naar het afsprakencentrum belt, krijgt te horen dat er in de regio Gelderland-Zuid waar Culemborg onder valt, geen plek meer is.
Volgens een woordvoerder van de GGD heeft dat ermee te maken dat er vooral gekeken wordt naar de grote priklocatie in de regio, namelijk in Wijchen. Wie in Culemborg terecht wil, moet daar specifiek naar vragen. De GGD laat weten dat de niet gebruikte vaccins sowieso niet worden weggegooid. Wat in Culemborg blijft liggen, gaat alsnog naar Wijchen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.