Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vaccinweigeraars halen kinderen massaal van zwemles

  •  
06-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
37919230582_666694a1e3_k

© cc-foto: LuxFactory https://flic.kr/p/ZLMYaC

Tientallen kinderen in de provincie Utrecht krijgen geen zwemles meer omdat hun ouders niet willen meewerken aan het tonen van een QR-code en bijbehorende maatregelen. Er zijn ook zwembaden die gesloten zijn omdat de exploitanten niet weigeren de regels ter bescherming van de volksgezondheid door te voeren. De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid is zeer bezorgd voor de veiligheid van de kinderen en vreest dat er komende zomer meer kinderen verdrinken als gevolg van gebrek aan zwemonderwijs.
"In de gemeente Vijfheerenlanden krijgen 56 kinderen tijdelijk geen zwemles, zo blijkt uit een inventarisatie van de gemeente. In de regio’s Amersfoort, Bilthoven en Zeist is een afname van 5 tot 10 procent van de kinderen die naar zwemles komt, laat zwembadenexploitant SRO weten. De lokale SGP in Vijfheerenlanden is geschrokken van de aantallen. Volgens de partij voelen sommige kinderen zich onveilig nu hun ouders niet meer welkom zijn. Met name het omkleden zou een probleem zijn. “Zeker bij kinderen in een bepaalde leeftijd wil je dat alleen vader of moeder dat doet. Je zou een opa of oma mee kunnen sturen, maar bepaalde kinderen willen echt alleen door hun ouders omgekleed worden”, vertelt raadslid Dick den Hartog."
De gemeente legt uit dat zwemmen onder dezelfde regels valt als andere sporten: “Het is dan ook niet mogelijk en wenselijk om voor zwemles andere regels te hanteren dan voor andere vormen van zwemmen. Het onderscheid maken tussen diverse activiteiten binnen dezelfde categorie zorgt in de regel voor zowel gebruikers als handhavers, eerder voor meer verwarring dan voor duidelijkheid.” Niet in iedere gemeente is er sprake van vaccinweigeraars die hun kinderen straffen voor de maatregelen.
De Leeuwarder Courant meldde onlangs dat hardnekkige vaccinweigeraars een privézwembad afhuurden om hun kinderen daar zelf ‘les’ te geven.
cc-foto: LuxFactory
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.