18

Vader Boris Johnson sluit zich aan bij Extinction Rebellion

Stanley Johnson, de vader van de Britse premier, heeft deelgenomen aan een protest van Extinction Rebellion. Boris Johnson noemde de activisten eerder deze week nog ‘niet-meewerkende beschuitjes’ die bivakkeerden in ‘naar hennep ruikende tenten’.

Stanley Johnson beschouwt ‘uncooperative crusty’ als een geuzennaam, vertelde hij tijdens een bijeenkomst van Extinction Rebellion op Trafalgar Square. “Zoiets aardigs heb ik lange tijd niet over mezelf gehoord. Ik vraag me alleen af of ze goed smaken.”

Johnson senior staat bekend als iemand die het milieu een warm hart toedraagt. In de jaren zeventig werkte hij voor de Europese Commissie aan het terugdringen van milieuvervuiling, en in 1984 ontving hij een Greenpeace-prijs voor zijn inzet voor het milieu. Ook schreef hij verscheidene boeken over het onderwerp.

“Het is duidelijk dat de klimaatactie niet snel genoeg gaat”, verklaarde Johnson bij de bijeenkomst van Extinction Rebellion. Hij is er overigens van overtuigd dat zijn zoon er net zo over denkt. Stanley Johnson wees op een interview waarin Boris Johnson zei te sympathiseren met de doelen van Extinction Rebellion. “Ik geloof niet dat er binnen de Johnson-familie een afwijkende mening is op dit punt.”

Er bestaat binnen de Johnson-familie wel onenigheid over Brexit. Stanley Johnson heeft altijd hartstochtelijk geloofd in de Europese Unie. Ook Boris’ zus Rachel moet niets hebben van het Brexit-standpunt van de premier.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)