41

Vader en broers van terrorist Manchester ook gearresteerd

In Tripoli is vandaag de vader en de oudere broer van Salman Abedi, die de terreuraanslag in Manchester pleegde, door de Libische politie opgepakt. Volgens hen was hij ook een terreuraanslag aan het voorbereiden, meldt het persbureau Reuters. Hashem Abedi was zich bewust van de plannen van Salman om een bom te laten ontploffen bij het concert van Ariana Grande. Hij zou zijn eigen aanslag hebben willen plegen in de Libische hoofdstad Tripoli. Hij wordt er volgens Reuters van verdacht om banden te hebben met de Islamitische Staat.

De Libische politie bevestigt ook de arrestatie van de vader van Abedi in Tripoli. Die ontkende vlak daarvoor nog tegen persbureau AP dat zijn zoon banden heeft met extremisten of verantwoordelijk is voor de zelfmoordaanslag. ‘Wij geloven niet in het doden van onschuldige mensen, dit is niet wie wij zijn’ vertelde hij.

Dinsdag werd ook al een andere broer van Salman Abedi gearresteerd in Manchester, samen met drie andere mannen. Volgens de hoofdcommissaris Ian Hopkins is het overduidelijk dat er sprake is van terreurnetwerk. Woensdag werd een vijfde man aangehouden, die ook een verdacht pakketje bij zich droeg.

De bom die Salman Abedi gebruikte bij zijn terreuraanslag betekent een groot verschil met andere aanslagen in het Verenigd Koninkrijk. Dit vereist namelijk voorbereiding en kennis van specifieke technieken. De correspondent veiligheid van de BBC legt uit dat dit de veiligheidsdiensten grote zorgen baart, het zou namelijk kunnen dat er een gespecialiseerde bommenmaker actie is in Engeland. De Britse politie heeft bevestigd dat ze vermoeden dat de maker van de bom die in Manchester gebruikt is, nog niet is gearresteerd.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)