4

Vader van koningin Máxima niet overleden

Update: Ziekenhuis ontkent dood ... Rol Jorge Zorreguieta (86) in moorddadige junta sloeg schaduw over huwelijk

Argentijnse media melden dat de vader van koningin Maxima is overleden. De man leed aan kanker. Afgelopen weekeinde bezocht de koningin haar vader nog in het ziekenhuis.

Jorge Zorreguieta was staatssecretaris van Landbouw in de regering van dictator generaal Videla. Onder dat bewind vonden op grote schaal mensenrechtenschendingen plaats. Tienduizenden veelal linkse leden van de oppositie ‘verdwenen’. Zorreguitea heeft altijd volgehouden dat hij geen weet had van die schendingen, een bewering die door experts in twijfel wordt getrokken. Het omstreden verleden leidde er toe dat hij niet welkom was bij het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en zijn dochter. Ook bij de huldiging van koning Willem-Alexander was hij afwezig.

Update: 19:28

Een woordvoerder van het Fundaleu-ziekenhuis meldt tegenover de NOS dat de berichten over Zorreguieta’s overlijden niet kloppen. 

Update 20:09

RTL Nieuws meldt:

Jorge Zorreguieta, de vader van Máxima, ligt thuis en zijn situatie is stabiel. Dat zegt het ziekenhuis waar Zorreguieta even heeft gelegen, tegen RTL Nieuws. Argentijnse media meldden eerder juist dat hij is overleden.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)