19

Vakantie dit jaar voor meer Nederlanders onbetaalbaar

Terwijl premier Rutte keer op keer benadrukt dat bijna iedereen er op vooruit gaat, zijn er dit jaar meer Nederlanders voor wie een vakantie onbetaalbaar is. Van de Nederlanders die niet op vakantie gaan, blijft 64 procent om financiële redenen thuis. Vorig jaar was dat nog 54 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Net als vorig jaar gaat ruim een kwart van de Nederlanders niet op vakantie. Er is sprake van een duidelijke tweedeling. Van de mensen met een beneden modaal inkomen blijft 52 procent thuis. Mensen die moeilijk kunnen rondkomen, breken zich vaak het hoofd of ze een vakantie wel kunnen betalen. Als ze op vakantie gaan, reserveren ze daarvoor een vast bedrag en boeken ze lang van tevoren. Alleenstaanden gaan het minst op vakantie.

De meeste Nederlanders gebruiken hun vakantiegeld voor het betalen van een vakantie. Maar volgens het Nibud gebeurt het sinds 2015 vaker dat Nederlanders het vakantiegeld gebruiken om betalingsachterstanden in te lopen of om schulden af te lossen.

Cc-foto: Pixabay

Geef een reactie

Laatste reacties (19)