10

Vakbonden zeggen vertrouwen in Spies op

'De minister houdt duizenden ambtenaren in onzekerheid'

De vakbonden hebben hun vertrouwen in demissionair minister Spies (Binnenlandse Zaken) opgezegd. Ze willen dat de CDA bewindsvrouw haar handtekening zet onder een plan dat er voor zorgt dat wegbezuinigde ambtenaren naar ander werk worden begeleid. Spies gaat daar niet mee akkoord.

‘De minister laat duizenden rijksambtenaren in onzekerheid’, schrijft Abvakabo FNV in haar persbericht. Samen met CNV Publieke Zaak, CMHF en het Ambtenarencentrum hebben ze het overleg over sociale maatregelen bij reorganisaties in de rijkssector stilgelegd. Veel ondernemingsraden steunen de vakbonden.

De vakbonden vinden dat het nieuwe sociale beleid nodig is voor het behoud van werk, maar ook om er voor te zorgen dat jonge ambtenaren binnen het rijk aan het werk kunnen blijven.

Ambtenaren zoals douaniers, gevangenisbewaarders en beleidsambtenaren zijn al langer ontevreden met de nullijn die Spies blijft hanteren. Doordat hun salaris niet zal stijgen zal dat leiden tot een koopkrachtverlies van 10 procent of meer.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)