Laatste update 18:36
3

Valse geruchten veroorzaken aanvallen op Roma in Parijs

De Franse politie heeft twintig personen gearresteerd na een serie aanvallen in Parijse voorsteden op Roma. Geruchten over ontvoeringen van kinderen op sociale media bleken de aanleiding te zijn geweest voor de pogingen geweld te plegen. Na onderzoek concludeert de Franse politie dat er van de bewering dat onbekenden met witte busjes kinderen aanspraken of ontvoerden niets klopt. Dit vertelde een bron binnen de politie aan het Franse persbureau AFP.

“Mogelijke ontvoeringen zijn niet bewezen,” schreef de politie in Parijs in een verklaring. Ze riep het publiek op de informatie niet verder te verspreiden om geweld niet te stimuleren. Het is nog onduidelijk waar de beschuldigingen vandaan komen en wie ze verspreidde. Wat wel zeker is: Snapchat werd gebruikt als medium om de boodschap snel te kunnen delen. Ook op Facebook zou berichten hebben gestaan waarin mensen spraken over ‘vreemden die hun kinderen hadden benaderd.’

Het speelt kennelijk al een tijdje, want pas nu is duidelijk geworden dat tien dagen geleden een groep van twintig mensen twee Roma met een wit busje aanvielen. De twee kwamen er met lichte verwondingen vanaf. In Frankrijk staat op het verspreiden van valse geruchten een geldstraf van maximaal 135.000 euro.

Cc-foto: Barnyz

Geef een reactie

Laatste reacties (3)