39

‘Valutahandelaren manipuleren wisselkoersen’

'Het is zoals het Wilde Westen', geeft een analist toe

Handelaren bij sommige van de grootste banken ter wereld hebben jarenlang de tarieven van wisselkoersen gemanipuleerd. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen op basis van berichtgeving van het financiële persagentschap Bloomberg. Dat baseert zijn berichtgeving weer op enkele anonieme bronnen uit de sector. “Het is zoals het Wilde Westen”, geeft een analist toe.

De manipulatie zou plaatsgevonden hebben bij het valutaplatform WM/Reuters in de 60 seconden die nodig zijn om de koersen te bepalen, door orders door te drukken en samen te werken met tegenpartijen. Naar verluidt vinden de praktijken dagelijks plaats, en dat al meer dan tien jaar aan een stuk, zo schrijft De Morgen.

Op de valutamarkt wordt dagelijks voor 4.700 miljard dollar verhandeld. Daarmee is het de grootste markt in het financiële systeem, maar één die weinig gereguleerd is. De Britse toezichthouder op de financiële markten FCA zou een onderzoek naar de vermeende manipulatie van wisselkoersen willen openen, schrijft Bloomberg.

De Morgen: “Traders manipuleerden jarenlang beurskoerzen”

Foto-cc: Dominic’s Pics

Geef een reactie

Laatste reacties (39)