37

Van Brenk: er moeten meer vrouwen in de Top 2000

Voorzitter Abvakabo FNV maakt zich sterk voor vrouwelijke artiesten in de lijst der lijsten, slechts 4 vrouwen bij eerste 100 nominaties

Op plaats 25 is ze daar dan eindelijk. De eerste vrouw in de (voorlopige tussenstand van de) Top 2000 die jaarlijks wordt uitgezonden op Radio 2: Adele, met Someone Like You. De tweede vrouw komen we pas tegen op plaats 41, als onderdeel van Fleetwood Mac, Stevie Nicks. Op de voet gevolgd door de enige andere vrouw in de top 50, Liesbeth List, die samen met Ramses Shaffy het prachtige Pastorale zong. De enige andere vrouw in de top 100 is Kimbra, die samen met Gotye de monsterhit Somebody I Used To Know scoorde. Ook de rest van de lijst wordt gedomineerd door mannen. Reden voor Corrie van Brenk om een actie op touw te zetten voor de vrouwelijke artiest.

Van Brenk deelt via haar Twitteraccount haar nominaties voor de Top 2000 en roept anderen op om ook op vrouwelijke artiesten te stemmen. Op haar lijstje prijken moderne zangeressen als Anouk en Caro Emerald, maar ook legendes als Dolly Parton en Nina Simone:

Wie zijn jouw favoriete vrouwelijke artiesten? Deel het in de comments of breng zelf je stem uit in de Top 2000.

Cc-foto: Volker Neumann

Geef een reactie

Laatste reacties (37)