Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van corruptie verdachte VVD'er Van Rey toch weer actief

  •  
16-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vanrey_01.jpg
Oud-wethouder Jos van Rey woont achter de schermen weer fractievergadering bij
De van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey is, achter de schermen, weer actief binnen de VVD. Zo woonde hij dinsdagavond, op uitnodiging van de Roermondse VVD, een fractievergadering in het stadhuis bij.
Van Rey trad in oktober af als wethouder en senator. Hij wordt verdacht van corruptie en lekken uit de vertrouwenscommissie voor de burgemeestersbenoeming, maar dat is kennelijk geen reden voor de VVD om de oud-wethouder alsnog uit te nodigen voor de vergadering.
RTEmagicC_vanrey.jpg
Fractiewoordvoerder Jan Puper verklaarde eerst dat Van Rey ook al in december aanwezig zou zijn geweest bij een fractievergadering, maar wist zich dat later niet zeker meer te herinneren. Puper:
Wij hebben hem in ieder geval voor de vergadering van vanavond (dinsdagavond, red.) uitgenodigd. Jos van Rey is een man met heel veel ervaring en dossierkennis. Het is logisch dat we daarvan gebruik gaan maken.
Puper verdedigt de uitnodiging door te stellen dat Van Rey als VVD-lid het recht heeft de fractievergaderingen bij te wonen. Ook vindt hij niet dat de strafrechtelijke vervolging de hernieuwde politieke rol van Van Rey in de weg staat.
De burgemeester van Roermond, Henk van Beers, benadrukt dat Van Rey nog niet veroordeeld is, en dat zijn rol bovendien een zaak van de VVD is.
Hij komt alleen in de VVD-fractiekamer en heeft geen sleutel voor het deel van het stadhuis waar de ambtenaren zitten.
De VVD is overigens wel tegen de benoeming van Marianne Smitsman (GroenLinks) tot wethouder. In een brief aan de burgemeester vraagt de partij om uitleg waarom er geen aangifte is gedaan tegen Smitsman. Volgens de VVD heeft Smitsman gelekt uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Smitsman zei, bij het opstappen van Van Rey, te weten dat er ‘meer’ is over Van Rey dan nu bekend is. Burgemeester Van Beers belette haar vervolgens het spreken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.