Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Dam en Dijksma dinsdagavond beëdigd als staatssecretaris

  •  
03-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dijksma_300.jpg
Koning Willem-Alexander zal dinsdag om 19.00 uur de twee nieuwe staatssecretarissen beëdigen
Donderdagavond worden twee nieuwe staatssecretarissen beëdigd: Martijn van Dam op Economische Zaken en Sharon Dijksma op Infrastructuur en Milieu. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd.
Van Dam is de opvolger van Dijksma (beiden PvdA), die op haar beurt weer doorschuift naar de plek die vrijkwam toen Wilma Mansveld opstapte om het Fyra-debacle
De oppositie wil dat de portefeuille Infrastructuur en Milieu deels wordt overgedragen aan minister Schultz va Haegen. De partijen vinden dat de staatssecretaris nu te veel verantwoordelijkheid draagt over zware dossiers zoals het spoort, de luchtvaart en de klimaattop, terwijl de minister zich er met haar wegen- en waterbeheer te gemakkelijk vanaf maakt. 
Volgens Mark Rutte zijn er echter geen veranderingen in verdeling van de portefeuille te verwachten. Wel is er rekening gehouden met ‘talenten en voorkeuren’ van de opvolger, aldus de premier.  
cc-beeld: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.