Laatste update 09:54
45

Van der Heyden weg bij Ongehoord Nederland, Niemöller nog niet

Haye van der Heyden is weg bij Ongehoord Nederland. Zondag lokte de ‘chef humor’ van de nieuwe omroep boze reacties uit door in het Max-radioprogramma De Perstribune te verklaren dat Ongehoord Nederland wat hem betreft ook een podium zou moeten bieden aan Holocaust-ontkenners en pedofielen.

Hoewel Van der Heyden zijn uitspraken een dag later op Twitter nog eens verdedigde, stelde Ongehoord Nederland zich op het standpunt dat de medeoprichter helemaal verkeerd begrepen was. Deze verwarring droeg er ongetwijfeld aan bij dat er vragen bleven komen van verontruste (potentiële) leden. Tegenover een van deze leden verklaart medeoprichter Arnold Karskens woensdag op Facebook: “Haye vertrekt bij de omroep. Bericht volgt.” Zelf schrijft Van der Heyden woensdagochtendop Facebook dat hij wel bij de omroep betrokken blijft als ‘buitenproducent en vlogger’.

Een andere bezoeker van Karskens’ Facebook-pagina merkt op dat nu ook medeoprichter Joost Niemöller nog het veld zou moeten ruimen. Niemöller schreef in 2016 dat de Britse Holocaust-ontkenner David Irving “de beste historicus over de Tweede Wereldoorlog” is. In 2014 beweerde dezelfde Niemöller overigens ook in een interview met Nieuwe Revu dat zwarten een lager IQ hebben en vaker verkrachtingen plegen. Maar wellicht is dat precies het frisse geluid dat Ongehoord Nederland zo graag wil verspreiden?

Geef een reactie

Laatste reacties (45)