112

Van der Laan: Occupy moet plaatsmaken voor Sinterklaas

UPDATE Bijenkorf herkent zich niet in verhaal Amsterdamse burgemeester. Hij wil ondernemers beschermen omdat zij flinke omzet zouden mislopen

Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wil dat Sinterklaas behoorlijk zijn boodschappen kan doen in december. Daarom wil hij de Occupy’ers op het Beurplein bewegen naar de Zuidas te vertrekken. ”Voor Sinterklaas al echt over de daken gaat lopen, zou ik het fijn vinden als ze op de Zuidas staan”, zei hij vanavond tegen AT5. Ondernemers in de buurt zouden volgens hem nu nog wel begrip hebben voor de actie, maar vrezen met de feestdagen flinke omzet mis te lopen.

Update zaterdag 10.55

De Bijenkorf laat via Twitter weten:

De Bijenkorf herkent zich niet in berichtgeving #occupyamsterdam. Alles verloopt in harmonie.

Eerder

Maandag praat Van der Laan met Occupy Amsterdam over een mogelijke verhuizing naar de Zuidas.

Ik hoop hen daarin te overtuigen dat het op het Beursplein nu lang genoeg heeft geduurd en dat het heel goed verder kan gaan op de Zuidas”, zei hij in een interview met AT5.

Na een gesprek met de ondernemers is het Van der Laan duidelijk dat de bezetting op Beursplein niet te lang meer moet duren. Volgens hem loopt de Bijenkorf flinke omzet mis door het tentenkamp. “De overlast en inkomstenderving zijn zo reëel dat het niet eeuwig door kan gaan.” Van der Laan noemde echter nog geen vertrekdatum.

Vorige week verhuisde al een delegatie van het tentenkamp op Beursplein naar de Zuidas. Het tentenkamp op Beursplein had met ruim 120 tenten de maximumcapaciteit bereikt. 

Feest vieren of massaal de Occupy’ers steunen?: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (112)