40

Van der Steur volgt Opstelten op

Update: Teeven keert terug in Kamer ... Benoeming minister volgt waarschijnlijk vrijdag

Haarlemmer Ard van der Steur wordt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Hij wordt waarschijnlijk vrijdagmiddag door de koning benoemd tot opvolger van Ivo Opstelten, die vorige week opstapte vanwege het verkeerd informeren van de Kamer over de Teevendeal.

Updates onderaan

Van der Steur is nu nog Tweede Kamerlid voor de VVD, waar hij woordvoerder Justitie is. Hij kwam in 2010 de Tweede Kamer binnen. Daarvoor was hij partner van het advocatenkantoor NautaDutilh en docent aan de Leidse rechtenfaculteit, en was hij gemeenteraadslid in Warmond en Teylingen. Op zijn persoonlijke pagina op parlement.nl laat hij optekenen:

Ik ben al van jongs af aan in politiek geïnteresseerd. De politiek roerige jaren 80 (met krakersrellen, de ‘ban de bom’ demonstraties en de inhuldiging van Koningin Beatrix) wekten mijn interesse in de politiek. Ik sta voor een klassiek-liberale manier van leven en ben wars van elke betuttelende ideologie. De staat moet voor de randvoorwaarden zorgen, zodat mensen zich kunnen ontplooien met zo min mogelijk sturing. Mijn grote voorbeeld is Winston Churchill. Een welsprekende man en recht in de leer. Hij heeft nooit zijn principes verloochend om aan de macht te kunnen komen.

Update 19.50 uur:
Fred Teeven kondigt 10 dagen nadat hij opstapte als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie zijn terugkeer in de Tweede Kamer aan. Hij neemt de plek van Ard van der Steur in, die de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid wordt. “Ik wil werken voor mijn geld”, aldus Teeven

Geef een reactie

Laatste reacties (40)