7

Van fraude verdachte oud-wethouder Van Rey (VVD) weer herkiesbaar

Oud-wethouder van Roermond overleeft motie... Partij zet omstreden VVD-er toch weer op kieslijst

De VVD in Roermond kreeg met een stroom van kritiek te maken nadat bleek dat de partij de van fraude verdachte oud-wethouder Jos van Rey weer op de kieslijst wilde plaatsen. Uit een onderzoek van L1 en EenVandaag bleek dat ruim 80 procent van de inwoners van Limburg niet blij is met zijn kandidatuur, nu er nog een strafrechtelijk onderzoek loop. Dat hoeft de pret voor Van Rey echter niet te drukken. De oud-wethouder overleefde woensdag met vlag en wimpel een motie tijdens de ledenraadvergadering, welke hem ontraadde.

Kritische leden dienden op de ledenvergadering een motie in die een kandidatuur van Van Rey ontraadde, maar die kreeg maar 8 stemmen voor en 33 tegen. Daarmee is zijn kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vrijwel zeker.

In Limburg wil men dat het Openbaar Ministerie haast maakt met het onderzoek naar Van Rey om duidelijkheid te verschaffen over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Van Rey trad in oktober af als wethouder en senator. Hij wordt verdacht van corruptie en het lekken uit de vertrouwenscommissie voor de burgemeestersbenoeming.

Eerder verscheen op Joop: VVD volhardt: Van Rey mag weer op kieslijst

Trouw: VVD’er Van Rey overleeft motie en mag meedoen met verkiezingen

Geef een reactie

Laatste reacties (7)