Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van fraude verdachte politicus houdt belangrijke VVD-post

  •  
06-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_VVD_poster__Martijn_300
Rutte te kijk met zijn integriteitsbeleid 
De van fraude verdachte Berthold Ziengs speelt nog altijd een belangrijke rol bij een lobby-club van de VVD. Dat schrijft het Financieele Dagblad vrijdag. Pijnlijk voor premier Rutte die onlangs beloofde dat zijn partij een streng integriteitsbeleid zou voeren.
Ziengs zou met belastingen hebben gesjoemeld met zijn vastgoedbedrijf Tecumseh. Hij zou tientallen valse facturen hebben geschreven met een buit van ruim 600 duizend euro, schrijft het FD. Bovendien zou hij geld witwassen via zijn bedrijven. Het oud-Statenlid moet dinsdag voor de rechter verschijnen.
Ziengs trad naar aanleiding van de verdenkingen af als lid van de Provinciale Staten in Drenthe, maar hij bleef aan als bestuurder van de nauw aan de VVD gelieerde ‘Club van 100’. De lobbyclub werft fondsen voor de partij. Ziengs doet de ledenwerving. 
De Club van 100 wil niet reageren op de aantijgingen. Ziengs zelf zegt tegen het FD:
Hetgeen ten laste is gelegd, wordt door mij betwist. (..) De liberale Club van 100 is een zelfstandige stichting en zie ik, alsmede het bestuur, niet als een politieke functie.
Foto-cc: _Martijn

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.