Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Middelkoop: 'Ik ben het spuugzat!'

  •  
04-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Middelkoop_mitella.jpg
Minister doet vandaag beklag in kabinetsoverleg over publieke discussie Uruzgan
Minister Van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) is het ‘spuugzat’ dat collega’s in de media uitspraken doen over het al dan niet blijven van de troepenmacht in Afghanistan. Hij doet vandaag zijn beklag in de ministerraad.
Dat zei hij donderdag in de Tweede Kamer. De coalitiepartijen zijn sterk verdeeld over een vervolg op de Uruzgan-missie: PvdA wil hoe dan ook weg, CDA wil blijven en de ChristenUnie aarzelt. Dat leidt tot veel wrevel.
“We moeten de discussie niet politiseren en sensibiliseren”, zei minister Van Middelkoop. Hij focuste zich in de Tweede Kamer op het verloop en het afbouwen van de huidige missie. De terugtrekking is ‘een enorme militaire operatie’.
Kamerleden daagden Van Middelkoop uit op korte termijn uitsluitsel te geven, zo schrijft de Volkskrant. D66-leider Pechtold zei dat zowel NAVO-bondgenoten en Nederlandse militairen als het parlement recht hebben op duidelijkheid. Volgens Van Middelkoop is het kabinet aan zet, en moet de Kamer geduld hebben. Een termijn wilde hij niet noemen. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.