Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Miltenburg nieuwe Kamervoorzitter

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
ANP-VanMiltenburg300.jpg
VVD'er wint met 90 stemmen
Drie kandidaten streden dinsdag om het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Khadija Arib (PvdA), Anoushka van Miltenburg (VVD) en Gerard Schouw (D66) gingen vanaf 15.40 in debat. Daarna mocht de Tweede Kamer zich uitspreken over wie Gerdi Verbeet (PvdA) moet opvolgen.
In de eerste en tweede stemronde voor het kiezen van een nieuwe Kamervoorzitter kreeg geen van de kandidaten een meerderheid. VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg kreeg in de eerste ronde 63 van de 148 stemmen. PvdA-Kamerlid Khadija Arib kreeg er 45 en Gerard Schouw van D66 vergaarde 40 stemmen. In de tweede ronde was dat respectievelijk 64, 44 en 40.In derde ronde won Van Miltenburg met 90 stemmen tegen 58.
De Kamerleden brachten anoniem hun stem uit op hun favoriet. Een absolute meerderheid is genoodzaakt om de winst in de wacht te slepen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.