21

Van Nieuwenhoven (PvdA Den Haag) niet bang voor Wilders

'Wij gaan mensen niet tegen elkaar opzetten. PVV heeft geen ideeën over concrete lokale zaken'

De PvdA in Den Haag gelooft erin de PVV te kunnen verslaan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven vrijdag in een interview met de Volkskrant.

Wilders was wel degelijk een reden voor Van Nieuwenhoven (66) om zich kandidaat te stellen voor het Haagse lijsttrekkerschap, meldt de ochtendkrant. Het was nodig haar partij te hulp te schieten, zegt ze:

“Ik maak niet mee dat die man mijn stad uit elkaar speelt, mensen tegen elkaar opzet, de ene mens minderwaardig noemt en de andere hoger acht. Het land verdient het niet, mijn stad al helemaal niet.”

Deze week maakte Wilders zijn Haagse kopman bekend: Kamerlid Sietse Fritsma gaat de PVV-lijst trekken. “Ik ken hem niet”, zegt Van Nieuwenhoven. “Laat hem maar komen. Ik had Wilders zelf ook prima gevonden.” De grootste worden in Den Haag noemt ze ‘realistisch’.

“We hebben een kans. Bij raadsverkiezingen gaat het over concrete dingen: dat het huisvuil wordt opgehaald, dat het veilig is, dat er genoeg kinderopvang is, brede scholen, stageplaatsen. Heeft de PVV daar ideeën over? Ik ken ze niet.”

Een hele groep wegzetten als probleem wil ze niet: “Met 85 procent gaat het goed. Die betalen op tijd de huur, hebben een baan, kinderen op school en betalen belasting. En er zijn een aantal rotjongens, ja, mensen die niet meedoen. De vraag moet zijn: waarom doen zij niet mee? Omdat ze niet kunnen, omdat het hun niet mogelijk wordt gemaakt of omdat ze niet willen? Het is onze taak het antwoord te vinden, en hun die kansen wel te bieden.”

Lees het hele interview bij de Volkskrant.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)