5

‘Van Rey niet voorgedragen door Offermanns’

Oud-VVD-statenlid Ingrid Muijs: Ik droeg van corruptie verdachte Van Rey voor ... OM eist in zaak 120 uur taakstraf voor vermeende omkooppraktijk

Niet Ricardo Offermanns droeg Jos van Rey voor als nieuwe kandidaat-gedeputeerde van Limburg voor de VVD, maar Ingrid Muijs. Dat verklaarde het toenmalig VVD-statenlid zondag op de regionale omroep L1. Offermanns stond 2 december j.l. nog voor de rechter wegens vermeende omkoping.

Offermanns werd ervan verdacht geheime informatie van de van corruptie verdachte ex-wethouder en oud-senator Jos van Rey te hebben gekregen. In ruil voor informatie over de burgemeestersvoordracht in Roermond, zou Offermanns van Rey steunen als kandidaat-gedeputeerde, meent justitie. Muijs betwist dat nu.

Het voormalig statenlid beweert dat niet Offermans maar zij Van Rey naar voren heeft geschoven. Verder, zo betoogt ze, was Offermans daar in eerste instantie helemaal niet blij mee.

Het Openbaar Ministerie eiste donderdag in de zaak tegen Offermanns 120 uur taakstraf voor de vermeende omkooppraktijk. Volgens het OM was Offermans door het contact met Van Rey niet meer onafhankelijk. Ook zou hij niet meer boven de partijen staan, en een ‘marionet’ van Van Rey zijn geworden. Offermanns beweert zich van geen kwaad bewust te zijn geweest. Zijn advocaat, Marijn Zuketto, meent dat het OM zich schuldig maakt aan speculatie.

De Volkskrant: ‘Van Rey niet door Offermanns voorgedragen’

Geef een reactie

Laatste reacties (5)