50

Van Rey regeert gewoon door

Omstreden opgestapte politicus, annex lokale zonnekoning, regelt politiek nu vanuit huis ... VVD Roermond wil kandidaat die 'goed is voor zeven of acht zetels' niet laten vallen

Terwijl de VVD dit weekend plechtig beloofde dat ‘integriteit’ een belangrijk toetsonderdeel wordt bij kandidaten, wil het maar niet lukken het schandaal in Roermond weg te poetsen. Jos van Rey, VVD-prominent, plaatselijk zonnekoningin en verdachte in corruptieonderzoek, dreigt met het starten van een eigen partij als hij geen kandidaat mag zijn. Ondertussen regeert de afgezette politicus gewoon door vanuit huis.

Het VVD congres dat ‘integriteit’ als thema had, stemde met een overweldigende meerderheid (87,6 procent) tegen een royement van Van Rey, de man die tegelijk senator, wethouder en statenlid was en spil in een aantal slepende affaires.

Het AD (betaalde editie) meldt dat Van Rey ondanks het neerleggen van zijn functies gewoon doorgaat met zijn politieke werk maar nu vanuit huis en via de plaatselijke VVD-fractie. Dat vertelt Jan Puper, vice-fractievoorzitter:

Mensen en bedrijven weten Jos nou eenmaal te vinden met hun problemen en voorstellen. Hij spreekt die mensen en wij sluizen die informatie als VVD-fractie weer naar het college. Dat zal sinds zijn aftreden nu al zo’n veertig keer gedaan zijn. Je houdt Jos niet zomaar tegen.

Puper zegt ook dat Van Rey met een eigen partij komt als hij niet op de VVD-kandidatenlijst mag. De lokale VVD had hem aanvankelijk tot lijstduwer benoemd maar kwam daar vorige week, na een storm van kritiek, op terug.

Van Rey wordt ondermeer genoemd in de affaire rond een omstreden campagne van staatssecretaris Frans Weekers. Een billboard van Weekers zou gefinancierd zijn door een omstreden ondernemer die volgens justitie Van Rey wilde omkopen. Volgens Puper is dat niet waar.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)