Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Rijn mag pgb-puinhoop zelf opruimen

  •  
04-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vanrijnpgbdebat300
Staatssecretaris overleeft motie van wantrouwen door SP, CDA en GroenLinks
Staatssecretaris Martin van Rijn mag zijn werk afmaken en de aanhoudende problemen met persoonsgebonden budgetten (pgb’s) zelf proberen op te lossen. Hij overleefde vandaag een motie van wantrouwen ingediend door het CDA, SP en GroenLinks. De partijen vinden de invoering van het nieuwe pgb-systeem onzorgvuldig en hekelen het feit dat de staatssecretaris de Kamer niet volledig heeft geïnformeerd over de uitvoeringsproblemen.
De motie, die gesteund werd door de PVV, werd door een Kamermeerderheid verworpen. Ondanks felle kritiek van D66 op de manier waarop staatssecretaris Van Rijn omgaat met de problemen rond de uitbetalingen steunde de partij de motie niet. Volgens D66-Kamerlid Pia Dijkstra zou een motie van wantrouwen toch niet worden aangenomen, door tegenstemmen van VVD en PvdA. Dijkstra voegde daaraan toe dat de mensen om wie het gaat niet gebaat zijn bij een ‘politieke afrekening’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.