Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Van roeping is bij Kamerleden steeds minder sprake'

  •  
09-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
merkel_300_06.jpg

SP-leider Jan Marijnissen in Vrij Nederland: 'Het is bepaald niet zo dat daar honderdvijftig mensen gigantisch hun best lopen te doen om het land te dienen'

Bij Tweede Kamerleden is steeds minder sprake van roeping. Dat zegt SP-voorzitter Jan Marijnissen in een interview in Vrij Nederland. “De Tweede Kamer is voor mij nooit een inspirerende omgeving geweest. Het is bepaald niet zo dat daar honderdvijftig mensen gigantisch hun best lopen te doen om het land te dienen”, aldus Marijnissen.
“Ze zijn gekozen in het parlement, en vinden het leuk om daar ‘ns een tijdje mee bezig te zijn”, vervolgt Marijnissen in het interview. “Zoals de pastoor die nou eenmaal af en toe de klok moet luiden doen zij nu en dan een debatje. ”
Van enige roeping is volgens Marijnissen bij Kamerleden “steeds minder” sprake. “Ik bedoel het niet denigrerend”, zegt hij, “het is gewoon een ontwikkeling. En ik kan er iets over zeggen, want ik loop al een tijd mee. Ik was zelfs bijna nestor (het langst zittend Kamerlid).”
Lees hier het hele interview

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.