Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Rompuy lijkt EU-baan af te pikken van Balkenende

  •  
03-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_mdh1.jpg.jpg
Belgische premier zou zijn benaderd door Merkel en Sarkozy
De topbaan van EU-president dreigt aan Jan Peter Balkenende voorbij te gaan. Belgische media weten het vandaag zeker: hun premier Herman Van Rompuy is topfavoriet om de functie te krijgen.
Van Rompuy zou zijn benaderd  door de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Net als Balkenende heeft de Vlaamse christen-democraat tot nog toe steeds ontkend interesse te hebben in de baan. Maar volgens de Vlaamse krant De Morgen maakte hij er vorige week al grappen over tijdens een ministerraad. Daar zou hij hebben gezegd:
Als je het niet vraagt en je bent een grijze muis, dan maak je kans. Misschien maak ik dus wel een kans, want de president mag vooral geen schaduw werpen over Sarkozy of Merkel.”
Opmerkelijk genoeg leken bronnen rond het CDA de afgelopen dagen juist heel stellig overtuigd dat hun premier al met een half been in Brussel stond.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.