Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Rompuy tegen president van Kosovo: Hoe heet u ook alweer?

  •  
19-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rompuy_01.jpg
Video Atifete Jahjaga moet haar naam in duidelijke lettergrepen aan de EU-president voorzeggen
Al die mensen, al die namen om te onthouden. EU-president Herman van Rompuy heeft het er duidelijk moeilijk mee. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de president van Kosovo moet hij haar toch nog even vragen: Hoe heet u ook alweer?
Hij vroeg het zachtjes, maar toch hoorbaar voor de camera. U hoeft niet de hele video uit te kijken, het moment komt al bij de 24ste seconde.
Als het nou de eerste keer was dat Van Rompuy zijn vrouwelijke gast ontmoette hadden we het hem misschien nog kunnen vergeven, maar hij had voorafgaand aan de persconferentie een uitgebreide werkvergadering met haar gehad.
De EU-president is niet de enige bestuurder die moeite heeft met de namen van Balkan-politici, schrijft onder andere het Reformatorisch Dagblad donderdag. Vlak voor het eerste bezoek dat de nieuwe Servische president Tomislav Nikolic half juni aan Catherine Ashton bracht vroeg de Hoge EU-vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid aan een medewerker om een foto van haar gast. Voor de aanwezige tv-camera’s verzuchtte een gehaaste Ashton: “Ik heb geen idee hoe de man er uit ziet”.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.