Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Vollenhoven: Kabinet goochelt met getallen

  •  
24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vanvollenhoven_300.jpg
Mega-project om natuur voor Nederland te behouden lang niet zo ver af als Rutte beweert
De Ecologische Hoofdstructuur (EHS) moet er voor zorgen dat natuurgebieden met elkaar verbonden zijn zodat wilde dieren zich door Nederland kunnen verplaatsen. Het kabinet wil er geen geld meer insteken en beweert dat het project voor ‘negentig procent’ af is. Van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Groenfonds, bestrijdt die bewering.
EenVandaag meldt:
Volgens Van Vollenhoven is het kapitaalvernietiging als de aanleg stopt. “We zijn al bijna 20 jaar onderweg, als je die formule nu loslaat dat is dat echt kapitaalvernietiging. En je werkt dan ook met een onbetrouwbare overheid. We moeten dit afmaken, bezuinigen mag niet betekenen dat we stoppen”.
Van Vollenhoven wil de toekomstige grondgebieden voor geplande verbindingen ‘bevriezen’. Door vast te leggen dat hier geen wegen of bijvoorbeeld stations worden gebouwd kunnen de plannen voor de Ecologische Hoofdstructuur worden voortgezet als er weer geld beschikbaar is.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.